Ríbezľová šťava

Ríbezľová šťava

Príprava šťavy z ríbezlí je taká jednoduchá, ako len môže byť. Ríbezle oberiete, zavaríte, osladíte a nalejete do fliaš.

Čo budeme potrebovať

  • 3 – 4 kg červených ríbezlí
  • 2,2 l vody
  • 250 g cukru, stévie alebo erytritolu

Postup

  • Bobule ríbezlí dajte do veľkého hrnca.
  • Do hrnca nalejte vodu tak, aby boli bobule zakryté.
  • Pridajte sladidlo, pre verziu bez cukru použite erytritol. Dobre funguje aj med alebo bežný cukor.
  • Zmes varte asi 5-10 minút, aby bobule zmäkli.
  • Ochutnajte šťavu, a ak chcete, pridajte ďalšie sladidlo.
  • Zmes necháme vychladnúť.
  • Šťavu sceďte pomocou sitka do misky a prelisujte, aby ste dostali všetku šťavu.
  • Hotovú šťavu nalejte do fliaš.

Ríbezle sú výborné aj do tvarohových krémov na palacinky a lievančeky, do sladkých nákypov z cestovín, ryže, ovsených vločiek alebo krupice aj do žemlovky s tvarohom.
Vyskúšajte aj ďalšie chutné ríbezľové múčnikové recepty z nášho odporúčania.

Pohárik s červenou ovocnou šťavou.
Zdroj: scandicuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.