Tento rýchly a zdravý recept na polievku s lasagnami má všetky chute klasických zapečených lasagní – množstvo paradajok, morčacie klobása a lasagne nalámané na malé kúsky. Kopček syra ricotta zmiešaný s mozzarellou a parmezánom polievku luxusne dopĺňa. Podávajte ju s čerstvým šalátom a chrumkavým chlebom a do 30 minút máte hotový výdatný nedeľný obed či večeru.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 170 pikantné morčacie klobásy, bez črievok
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 (800 g) plechovka drvených paradajok
- 4 šálky vody
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1 lyžica cukru
- ¼ lyžičky soli
- 6 a ½ lasagní (asi 6 uncí), najlepšie celozrnných, nalámaných na kúsky o veľkosti 4 cm
- 1 lyžička balzamikového octu
- ¾ šálky syra ricotta
- ½ šálky strúhaného syra mozzarella
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
POSTUP
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokej teplote.
- Pridajte cibuľu a restujte za občasného miešania, kým nebude takmer priehľadná, asi 5 minút.
- Na jednu stranu hrnca preložte cibuľu a na druhú stranu pridajte klobásu.
- Restujte klobásu nalámanú na malé kúsky, kým nezhnedne, asi 4 minúty.
- Pridajte cesnak a paradajkový pretlak.
- Varte za stáleho miešania, kým sa paradajkový pretlak nezahreje, asi 2 minúty.
- Pridajte paradajky, vodu, vývar, cukor a soľ; priveďte do varu na vysokej teplote.
- Pridajte lasagne a premiešajte, aby sa oddelili.
- Varte za občasného miešania, kým nebudú cestoviny uvarené, ale nie celkom mäkké, 8 až 10 minút.
- Odoberte z ohňa a vmiešajte balzamikový ocot.
- Medzitým zmiešajte ricottu, mozzarellu a parmezán v malej miske; dajte bokom.
- Nalejte polievku do 6 misiek.
- Každú porciu ozdobte kopčekom zmesi syra.
- Posypte bazalkou a servírujte.
Ak dávate prednosť skôr tradičnej príprave lasagní, potom nezabudnite vyskúšať naše recepty na domáce lasagne . S mäsom? Zeleninou? Bešamelovou omáčkou? Záleží len na vás.