Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou

Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou

Ide o rýchly a jednoduchý recept na ryžové rezance, ktorý pripravíte za 30 minút. Recept je ideálny pre rušné víkendy a navyše je ľahší a zdravší ako jedlo so sebou!

Čo budeme potrebovať

  • 150 g ryžových rezancov
  • 20 g nesolených búrskych orechov
  • 75 g malých šampiňónov
  • 1 jarná cibuľka
  • 175 g čínskej kapusty
  • 150 g vareného kuracieho mäsa
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 cesnak
  • 1 chilli paprička
  • 50 g zeleného hrášku, môže byť aj mrazený
  • 1 vajce
  • 1/2 limetky
  • 5 lyžíc sójovej omáčky

Postup

  1. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Orechy opražíme na panvici nasucho.
  3. Šampiňóny a jarnú cibuľku očistíme.
  4. Huby rozkrájame na polovice, cibuľku pokrájame na kolieska.
  5. Kapustu očistíme a nakrájame na rezančeky. Mäso natrháme na kúsky.
  6. Na panvici rozohrejeme olej a šampiňóny 3 – 4 minúty orestujeme.
  7. Pridáme cukor, najemno nakrájaný olúpaný cesnak a čili papričku pokrájanú na kolieska.
  8. Krátko opečieme.
  9. Vmiešame rozmrazený hrášok, polovicu jarnej cibuľky, mäso a kapustu.
  10. Pridáme vajcia a premiešame ho so zeleninovou zmesou.
  11. Nakoniec pridáme scedené rezance a zmes dochutíme šťavou z limetky a sójovou omáčkou.
  12. Pripravený pokrm posypeme opraženými orechmi a zvyšnou jarnou cibuľkou.
Tanier plný najlepších ryžových rezancov s mäsom a zeleninou.
Zdroj: natashaskitchen.com

Ryžu s vajíčkami si môžete prichystať aj na panvičkách Lamart – obľúbených a cenovo dostupných . Viac v recenzii.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.