Treska pečená so zeleninou v alobale

Treska pečená so zeleninou v alobale

Zdravá a chutná dobrota z ryby a zeleniny! Čo viac si priať? Pripravte si ju kedykoľvek sa vám zachce s naším jednoduchým receptom.

INGREDIENCIA

  • 4 tresky (každá s hmotnosťou asi 140 g)
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 1 malá brokolica
  • 4 mrkvy
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 150 g šampiňónov
  • 1 hrsť plocholistej petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • 50 ml suchého bieleho vína

POSTUP

  • Rybu opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  • Z oboch strán dochuťte soľou a korením.
  • Brokolicu umyte a rozdeľte na ružičky.
  • Mrkva olúpte a nakrájajte na tyčinky.
  • Jarnú cibuľku opláchnite, olúpejme a pozdĺžne rozpolte.
  • Šampiňóny umyte a nakrájajte na štvrtky.
  • Petržlenovú vňať opláchnite, osušte a nasekajte listy.
  • Citrón opláchnite v horúcej vode, osušte a olúpte škrabkou na zeleninu.
  • Citrónovú kôru nakrájajte na tenké prúžky a potom polovicu citróna odšťavnite.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Na pracovnú plochu rozložte 4 veľké kusy alobalu a na ne naaranžujte zeleninu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Na zeleninu položte rybu, posypte citrónovou kôrou, pokvapkajte bielym vínom a citrónovou šťavou a posypte petržlenovou vňaťou.
  • Alobal uzavrite okolo rýb a zeleniny, položte na plech a pečte asi 35 minút.
  • Ihneď podávajte.
Ryba so zeleninou v alobale.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.