Treska v lahodnej omáčke z cesnaku a masla je neuveriteľne jednoduchá na prípravu a navyše si na nej všetci pochutnajú. Pripravte si ju hneď teraz!
INGREDIENCIA
- 4 filety z tresky (každý s hmotnosťou asi 170 g každý a hrúbkou 2,5 cm)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 lyžice masla, nakrájaného na centimetrové kúsky
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- nasekaná petržlenová vňať
- 2 lyžice citrónovej šťavy na podávanie
POSTUP
- Tresku osušte papierovou utierkou a dobre osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote.
- Znížte teplotu na strednej a vložte filety do panvice kožou dole.
- Jemne zatlačte na každý filet stierkou po dobu 5 sekúnd, aby ste zaistili dobrý kontakt s panvicou.
- Filety smažte, kým nie je spodná strana zlatisto hnedá, asi 4 minúty.
- Tresku otočte a pridajte maslo.
- Vymažte ďalšie 3-4 minúty a podlievajte maslom (maslo zhnedne).
- Keď je ryba plne prepečená a dosiahne vnútornú teplotu 62 ° C, vyberte ju z panvice a dajte bokom.
- K maslu v panvici pridajte cesnak a varte asi 30 sekúnd.
- Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
- Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
- Tresku podávajte zaliatu bylinkovo-cesnakovým maslom.