Knedle sa dajú pripraviť aj z detskej krupičky a sú úžasne vláčne! Prelejte ich vanilkovou smotanou a jahodovou omáčkou. Delikatesa!
INGREDIENCIA
- 500 ml mlieka
- 2 lyžice kryštálového cukru
- štipka soli
- 150 g detskej krupice
- 1 vajce
- 250 g hladkej múky
- 200 g jahôd
- maslo na preliatie
Na jahodovú omáčku:
- 100 g jahôd
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Na vanilkovú smotanu:
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g kyslej smotany 16%
POSTUP
- V hrnci, za stáleho miešania uvaríme z mlieka, cukru, soli a krupice hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- Do vlažnej kaše zašľaháme celé vajcia a hmotu navrstvíme na naváženú múku na pracovnej doske.
- Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na plát.
- Cesto rozrežeme na štvorce a do stredu každého vložíme celú jahodu.
- V dlaniach vypracujeme guličky a necháme ich bokom, kým nepripravíme zálievky.
- V jednej miske zmiešame prepolené jahody s práškovým aj vanilkovým cukrom a vidličkou ich roztlačíme na kašu.
- V inej miske vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
- Knedle vložíme do vriacej vody, počkáme kým vystúpi na povrch a ešte ich pár minút povaríme, aby cesto nebolo surové.
- Knedle scedíme, omastíme trochou rozpusteného masla a servírujeme preliate vanilkovou smotanou aj jahodovou omáčkou.