Krupicové knedle s jahodami

Krupicové knedle s jahodami

Knedle sa dajú pripraviť aj z detskej krupičky a sú úžasne vláčne! Prelejte ich vanilkovou smotanou a jahodovou omáčkou. Delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 500 ml mlieka
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 150 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g jahôd
  • maslo na preliatie

Na jahodovú omáčku:

  • 100 g jahôd
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na vanilkovú smotanu:

  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g kyslej smotany 16%

POSTUP

  • V hrnci, za stáleho miešania uvaríme z mlieka, cukru, soli a krupice hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  • Do vlažnej kaše zašľaháme celé vajcia a hmotu navrstvíme na naváženú múku na pracovnej doske.
  • Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na plát.
  • Cesto rozrežeme na štvorce a do stredu každého vložíme celú jahodu.
  • V dlaniach vypracujeme guličky a necháme ich bokom, kým nepripravíme zálievky.
  • V jednej miske zmiešame prepolené jahody s práškovým aj vanilkovým cukrom a vidličkou ich roztlačíme na kašu.
  • V inej miske vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
  • Knedle vložíme do vriacej vody, počkáme kým vystúpi na povrch a ešte ich pár minút povaríme, aby cesto nebolo surové.
  • Knedle scedíme, omastíme trochou rozpusteného masla a servírujeme preliate vanilkovou smotanou aj jahodovou omáčkou.
Knedle preliate jahodovou a smotanovou omáčkou, servírované na tanieri.
www.recepty.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.