Chceli by ste ochutnať karí na indický spôsob? Vyskúšajte tento recept na cícerovej kari s garam masalou, pravým indickým korením. Je to veľmi jednoduché a pochutnajú si na ňom aj vegáni a vegetariáni.
INGREDIENCIA
- 4 hrnčeky uvarené alebo zavarené cícer
- 1 stredná cibuľa
- 2 stredné paradajky
- 1 lyžička rastlinného oleja
- ½ lyžičky mletej rasce
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 1 lyžica cesnakovej pasty
- 1 lyžička zázvorovej pasty
- 1 lyžička mletej papriky
- ½ lyžičky kajenského korenia
- ½ lyžičky kurkumy
- ¼ hrnčeka koriandra (čerstvého a nasekaného)
- soľ podľa chuti
- indické korenie garam masala
POSTUP
- Na panvičke si rozohrejte olej, pridajte rascu, na kocky nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
- Pridajte soľ a restujte na strednom ohni.
- Pokiaľ sa zázvor alebo cesnak začne pripaľovať, pridajte 1 alebo 2 lyžičky vody.
- Až cibuľka zosklovatí, pridajte nakrájané paradajky, papriku, kajenské korenie, kurkumu a indické korenie.
- Varte, kým sa šťava z paradajok neodparí, občas premiešajte.
- Pridajte cícer a soľ, premiešajte a podlejte dvoma hrnčekmi vody.
- Priveďte karí do varu, a potom varte ešte 10 minút na miernom ohni.
- Podľa potreby dochuťte, pridajte nasekaný koriander.
- Servírujte s ryžou.
Máme pre vás aj ďalšie lahodné cícerové recepty v 9 variantoch. Inšpirujte sa!