Lahodná kombinácia so zelenou špargľou dodá polievke pôsobivú farbu a sviežu chuť. Využite špargľovú sezónu a vyskúšajte originálne spojenie dvoch skutočne zelených zelenín.
INGREDIENCIA:
- 1 lyžica olivového oleja
- 75 g nakrájanej cibule
- 1 zväzok nakrájanej zelenej špargle
- 1 nakrájaná brokolica zbavená tvrdej stonky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
- soľ a korenie na dochutenie
- 30 ml kokosového mlieka
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice estragónu
POSTUP:
- Vo veľkom hrnci mierne rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme dozlatista.
- Pridáme špargľu, brokolicu a cesnak a 5 minút restujeme za stáleho miešania.
- Zalejeme vývarom a varíme cca 20 – 25 minút domäkka.
- Osolíme a okoreníme.
- Rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.
- Zložíme z ohňa.
- V malej miske zmiešame kokosové mlieko a citrónovú šťavu.
- Podávame ozdobené citrónovým kokosovým mliekom a nasekaným estragónom.