Brokolicovo-špenátová polievka so sadeným vajcom

Brokolicovo-špenátová polievka so sadeným vajcom

Táto luxusná krémová polievka z brokolice, baby špenátu, póru a zemiakov je dotiahnutá k dokonalosti vďaka sadenému vajcu, ktoré na konci pridáte. Doprajte si túto pochúťku už dnes!

INGREDIENCIA

  • 1 pór nakrájaný na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 2 brokolica
  • 2 zemiaky nakrájané na kocky
  • 6 šálok zeleninového vývaru alebo vody
  • 3 šálky baby špenátu
  • 5 vetvička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • morská soľ podľa chuti
  • 1 štipka červeného chilli alebo podľa chuti
  • mleté čierne korenie
  • 4 sadené vajcia
  • 4 lyžice čerstvých byliniek na ozdobu

POSTUP

  1. Nakrájame a dobre opláchneme pór.
  2. Necháme odkvapkať na papierových utierkach.
  3. V liatinovom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme pór so štipkou morskej soli, kým nebude priehľadný.
  4. Medzitým si nakrájame zemiaky a brokolicu na malé kúsky.
  5. Do hrnca pridáme červené chilli, cesnak a zemiaky a premiešame.
  6. Zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a privedieme do varu.
  7. Pridáme brokolicu, tymian a bobkový list a necháme spoločne prevariť do mäkka, asi tak 10 minút.
  8. Vyhodíme bobkový list a pomocou ručného mixéra rozmixujeme polievku v hrnci na hladkú a krémovú.
  9. Dochutíme morskou soľou a stiahneme z ohňa.
  10. Do polievky pridáme baby špenát, premiešame a na pár minút prikryjeme pokrievkou.
  11. Špenát z pary a tepla zvädne.
  12. Podávame horúce so sadeným vajcom navrchu a pekne pokvapkané extra panenským olivovým olejom.
Polievka z brokolice, baby špenátu, póru a zemiakov servírovaná v hlbokom tanieri a ozdobená sadeným vajcom.
www.ciaoflorentina.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.