Králik upečený na koreňovej zelenine

Králik upečený na koreňovej zelenine

Koreňová zelenina v kombinácii s mäsom patrí medzi naše obľúbené pokrmy. Vyskúšajte náš nasledujúci recept, na ktorom si zaručene pochutnáte a navyše je neuveriteľne jednoduchý na prípravu!

INGREDIENCIA

  • 3 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 zeler
  • 2 cibuľa
  • 200 g slaniny
  • 30 g masla
  • 1 králik
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  1. Cibuľu, slaninu a koreňovú zeleninu nakrájajte na kocky.
  2. Všetko premiešajte v pekáči a pridajte na tenké plátky nakrájané maslo.
  3. Králika rozporcujte, dochuťte soľou, čiernym korením aj zvnútra a uložte ho na zeleninu.
  4. Pečte v vyhriatej rúre na 200°C cca 90 minút dozlatista.
Králik servírovaný na tanieri spolu s kúskami mrkvy.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na králika na cesnaku , či už ako chutný obed alebo ľahkú večeru.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.