Králik pečený s feniklom

Králik pečený s feniklom

Kombinácia králika a feniklu môže byť pre niekoho trochu neobvyklá. Dajte tomu však šancu! Ide totiž o skvelú pochúťku, na ktorej si pochutí celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

  • 1 králik naporciovaný na 8 kusov
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • soľ a korenie
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 2 buľvy feniklu nakrájané na klinky
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na mesiačiky
  • 85 g pancetty, nasekané
  • 1 lyžička feniklových semienok
  • ½ šálky nahrubo nasekaných listov feniklu
  • ¾ šálky bieleho vína
  • ½ šálky kuracieho vývaru

POSTUP

  1. Vložte do mixéra 2 veľké strúčiky cesnaku, rozmarín, ½ lyžičky soli, ½ lyžičky korenia a lyžicu olivového oleja a vytvorte pastu.
  2. Potrite pastou kúsky králika a dajte cez noc do chladničky.
  3. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  4. Použite pekáč alebo zapekaciu misu dostatočne veľkú, aby sa do nej zmestili kúsky králika, cibuľa a fenikel.
  5. Okolo králika a medzi kúskami položte fenikel, cibuľu, pancettu, cesnak a semená feniklu a navrch položte polovicu feniklových listov.
  6. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  7. Pečte 30 minút.
  8. Pridajte ½ šálky bieleho vína a pečte ďalšiu hodinu.
  9. Každých 15 minút podlievajte šťavou z pekáča.
  10. Pokiaľ je v pekáči málo tekutiny, pridajte viac vína alebo vody.
  11. Zvýšte teplotu na 230 stupňov Celzia.
  12. Pečte ďalších 15 minút, kým králik nezíska zlatohnedú farbu.
  13. Kúsky králika otočte a pečte ďalších 15 minút, počas ktorých ho ešte raz podlejte.
  14. Fenikel a cibuľa by mali byť mäkké a pekne opečené.
  15. Preložte králika a zeleninu na nahriaty tanier a udržujte v rúre teplej, zatiaľ čo budete pripravovať omáčku.
  16. Dajte pekáč nad horákmi na vysokú teplotu a zalejte ¼ šálkou bieleho vína a kuracím vývarom.
  17. Z pekáča zoškrabnite všetky hnedé kúsky a zvarte tekutinu asi na polovicu.
  18. Nechajte prehrievať asi 3 až 5 minút.
  19. Králika posypte zvyšnými feniklovými listami a podávajte s omáčkou.
Kusy králika a feniklu v pekáči.
www.internationalcuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.