Králik upečený s kyslou kapustou

Králik upečený s kyslou kapustou

Jednoduchý na prípravu a chuťovo úplne vynikajúci! Taký je nasledujúci recept na pečeného králika s kyslou kapustou. Vyskúšajte ho aj vy!

INGREDIENCIA

  • 100 g kvalitné prerastené slaninky
  • 1 lyžica oleja z hroznových jadier
  • 3 plátky masla
  • 4 stehná z králika
  • himalájska soľ
  • 1 lyžička mletej sušenej zeleniny
  • zemiaky
  • kyslá kapusta
  • olivový olej

POSTUP

  1. Králičie mäso poriadne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Slaninku nakrájajte na kocky a spolu s olejom z hroznových jadier opražte na panvici.
  3. Orestovanú slaninku vyberte a do panvice vložte plátky masla a pridajte stehná.
  4. Nechajte ich krátko zatiahnuť, aby do seba nasala rozpustené maslo, pretože králičie mäso je suchšie.
  5. Keď máte stehná dozlatista orestované, preložte ich do zapekacej misy, pridajte slaninu, do panvice nalejte cca 1 dcl vody a nechajte výpek variť.
  6. Pridajte do neho mletú sušenú zeleninu a výpekom zalejte stehná v zapekacej mise.
  7. Mäso prikryte kyslou kapustou, zakryte alobalom a pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi hodinku alebo do mäkka.
  8. Potom zložte alobal a pečte ešte chvíľu odkryté pekne dozlatista.
  9. Ako príloha sa skvele hodia pečené zemiaky.
  10. Ošúpané zemiaky nakrájajte na mesiačiky alebo hranolky, blanšírujte vo vriacej vode asi 5 minút, potom ich sceďte a položte na plech s papierom na pečenie.
  11. Pokvapkajte olivovým olejom, posoľte a pečte asi 20 minút na 200 stupňoch.
  12. Dobrú chuť!
Kus králika s kyslou kapustou a pečenými zemiakovými hranolkami na tanieri.
www.miriamkalisova.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.