Pokiaľ nemáte čas na marinovanie králika, bude sa vám tento recept náramne hodiť. Maslo totiž udrží králika šťavnatého po celú dobu pečenia a jednoduchá medovo-horčičná omáčka všetko krásne spojí. Podávajte so zemiakmi a pečenou zeleninou ako lahodný obed či večeru.
INGREDIENCIA
- celý králik, cca 1,5 kg
- 1/2 šálky masla
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
- soľ a korenie na dochutenie
- 1/4 šálky medu
- 1 a 1/2 lyžičky dijonskej horčice
POSTUP
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Umiestnite celého králika do zapekacej misky a hojne ho potrite maslom, uistite sa, že sa dostanete aj dovnútra.
- Posyptesušeným tymiánom a zľahka dochuťte štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením.
- Pečte v rúre 30 minút.
- Po 30 minútach vyberte králika z rúry a pridajte kurací vývar do zapekacej misy.
- Vložte späť do rúry a pečte ďalších 35 až 40 minút.
- Asi päť minút predtým, než králika vytiahnete z rúry, zmiešajte v malej miske med a horčicu.
- Tesne pred podávaním králika zľahka pokvapkajte omáčkou.