Pečený králik s medom a horčicou

Pečený králik s medom a horčicou

Pokiaľ nemáte čas na marinovanie králika, bude sa vám tento recept náramne hodiť. Maslo totiž udrží králika šťavnatého po celú dobu pečenia a jednoduchá medovo-horčičná omáčka všetko krásne spojí. Podávajte so zemiakmi a pečenou zeleninou ako lahodný obed či večeru.

INGREDIENCIA

  • celý králik, cca 1,5 kg
  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1/4 šálky medu
  • 1 a 1/2 lyžičky dijonskej horčice

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Umiestnite celého králika do zapekacej misky a hojne ho potrite maslom, uistite sa, že sa dostanete aj dovnútra.
  3. Posyptesušeným tymiánom a zľahka dochuťte štipkou soli a čerstvo mletým čiernym korením.
  4. Pečte v rúre 30 minút.
  5. Po 30 minútach vyberte králika z rúry a pridajte kurací vývar do zapekacej misy.
  6. Vložte späť do rúry a pečte ďalších 35 až 40 minút.
  7. Asi päť minút predtým, než králika vytiahnete z rúry, zmiešajte v malej miske med a horčicu.
  8. Tesne pred podávaním králika zľahka pokvapkajte omáčkou.
Kus králika servírovaný na tanieri spolu s americkými zemiakmi a špargľou.
www.bcoutdoorsmagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.