Nie je nič lepšie ako nádherný kus voňavého pečeného mäsa a ešte navyše plneného úžasnou plnkou z mletého teľacieho mäsa, bravčovej klobásy a strúhaného syra. To jednoducho musíte ochutnať!
INGREDIENCIA
- 1 králik (nechajte si ho vykostiť pri mäsiari
- 100 g bieleho chleba, namočeného v mlieku a dobre vyžmýkaného
- 1 vajce
- 300 g mletého teľacieho mäsa
- 1 bravčová klobása
- 100 g strúhaného syra pecorino
- soľ
- čierne korenie
- extra panenský olivový olej
- 5 zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 1 šálka hovädzieho alebo zeleninového vývaru alebo bieleho vína
POSTUP
- V miske zmiešajte chlieb s mletým teľacím mäsom, bravčovou klobásou, ľahko rozšľahaným vajcom a nastrúhaným syrom pecorino.
- Pridajte štipku soli a trochu mletého čierneho korenia.
- Dôkladne premiešajte.
- Vykosteného králika položte na doštičku a rovnomerne ho potrite náplňou.
- Začnite králika rolovať od zadných nôh, potom ho dobre zviažte kuchynským povrázkom a potrite soľou a korením.
- Rúru predhrejte na 200 °C a králika vložte do pekáča spolu s olúpanými zemiakmi nakrájanými na mesiačiky a červenou cibuľou nakrájanou na plátky.
- Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a pečte asi 40 minút, aby králik zhnedol.
- Po 40 minútach mäso zalejte vývarom alebo bielym vínom a znížte teplotu na 180 °C.
- Králika pečte ďalších 50 minút a občas ho podlievajte omáčkou.
- Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
- Pred podávaním omáčku rozohrejte a nalejte na plátky mäsa.