Králik plnený plnkou

Králik plnený plnkou

Nie je nič lepšie ako nádherný kus voňavého pečeného mäsa a ešte navyše plneného úžasnou plnkou z mletého teľacieho mäsa, bravčovej klobásy a strúhaného syra. To jednoducho musíte ochutnať!

INGREDIENCIA

  • 1 králik (nechajte si ho vykostiť pri mäsiari
  • 100 g bieleho chleba, namočeného v mlieku a dobre vyžmýkaného
  • 1 vajce
  • 300 g mletého teľacieho mäsa
  • 1 bravčová klobása
  • 100 g strúhaného syra pecorino
  • soľ
  • čierne korenie
  • extra panenský olivový olej
  • 5 zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • 1 šálka hovädzieho alebo zeleninového vývaru alebo bieleho vína

POSTUP

  1. V miske zmiešajte chlieb s mletým teľacím mäsom, bravčovou klobásou, ľahko rozšľahaným vajcom a nastrúhaným syrom pecorino.
  2. Pridajte štipku soli a trochu mletého čierneho korenia.
  3. Dôkladne premiešajte.
  4. Vykosteného králika položte na doštičku a rovnomerne ho potrite náplňou.
  5. Začnite králika rolovať od zadných nôh, potom ho dobre zviažte kuchynským povrázkom a potrite soľou a korením.
  6. Rúru predhrejte na 200 °C a králika vložte do pekáča spolu s olúpanými zemiakmi nakrájanými na mesiačiky a červenou cibuľou nakrájanou na plátky.
  7. Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a pečte asi 40 minút, aby králik zhnedol.
  8. Po 40 minútach mäso zalejte vývarom alebo bielym vínom a znížte teplotu na 180 °C.
  9. Králika pečte ďalších 50 minút a občas ho podlievajte omáčkou.
  10. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
  11. Pred podávaním omáčku rozohrejte a nalejte na plátky mäsa.
Králičie roláda plnená plnkou z mletého teľacieho mäsa, bravčovej klobásy a strúhaného syra servírovaná v pekáči spolu so zemiakmi a vetvičkami rozmarínu.
www.en.julskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.