Grilovaný pstruh s kôprom a citrónom

Grilovaný pstruh s kôprom a citrónom

Pstruh grilovaný s plátkami citróna, čerstvým kôprom a maslom je ľahké a chutné jedlo, ktoré je skvelé napríklad ako perfektná večera pre dvoch!

INGREDIENCIA

  • extra panenský olivový olej
  • 2 pstruhy, vykostenie a očistenie (necháme mu hlavu a chvost)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 6 plátkov čerstvého citróna tenkých ako papier, so semienkami
  • niekoľko vetvička kôpru alebo bazalky, estragónu, petržlenu alebo iných jemných čerstvých byliniek
  • 1 lyžička masla, nakrájaná na malé kocky

POSTUP

  1. Pripravíme si gril na priamy vysoký žiar, pričom jedna časť grilu musí vychladnúť.
  2. Zatiaľ čo sa gril ohrieva, vytvoríme si „loďku“ z odolnej hliníkovej fólie.
  3. Zdvojíme alebo strojnásobíme vrstvu fólie a okolo okrajov vytvorte asi 2,5 cm okraj.
  4. Dno „lode“ výdatne potrieme olivovým olejom, aby sa pstruh pri grilovaní neprilepil.
  5. Opláchneme pstruhy vodou a osušíme ich.
  6. Ryby otvoríme a posypeme soľou a korením.
  7. Pridáme plátky citróna do vnútra rýb v jednej vrstve.
  8. Navrch dáme vetvičky kôpru a kocky masla.
  9. Ryby uzavrieme cez plnku.
  10. Obe strany rýb potrieme olivovým olejom.
  11. Umiestnite pstruhy do loďky z hliníkovej fólie.
  12. Loďku položíme na rozpálenú stranu grilu.
  13. Prikryjeme a necháme 3 minúty grilovať, potom loďku presunieme na studenú stranu grilu.
  14. Prikryjeme a grilujeme ďalších 3-5 minút, kým nebudú ryby prepečené.
  15. Dobrú chuť!
Pstruh grilovaný s plátkami citróna, čerstvým kôprom a maslom servírovaný na tácke.
www.simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.