Skvelá vegánska alternatíva k vyprážanému kurčaťu! Jedná sa o super chrumkavú pochúťku, ktorá je neuveriteľne jednoduchá na prípravu.
Ingrediencie
- 150 g hlivy ustricovej
- 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
- 1 a ½ lyžičky mletej papriky
- 1 a ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 1 a ½ lyžičky sušenej cibule
- 1 lyžička kurkumy
- ¼ lyžičky kajenského korenia (pridajte viac alebo menej podľa toho, ako pikantné máte radi)
- 1 lyžička soli
- trocha korenia
- olej na vyprážanie
Možnosti dipu:
- zmiešajte rovnaké množstvo majonézy s bbq omáčkou a štipkou jablčného octu,
- sriracha
Postup
- Hlivu ustricovú utrite vlhkou papierovou utierkou, aby ste ju zbavili nečistôt.
- Do veľkej misy pridajte múku a všetko korenie.
- Zmiešajte dohromady.
- Do druhej misy pridajte ⅓ šálky múčnej zmesi so ¾ šálky vody.
- Šľahajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu cesta
- Ponorte každú hlivu do mokrej zmesi cesta a potom do zmesi múky.
- Každú hlivu obaľte znovu v mokrej zmesi cesta a potom znovu v múčnej zmesi, uistite sa, že sú huby úplne obalené múkou.
- V hrnci rozpáľte olej na vysokú teplotu a do neho opatrne po dávkach vkladajte huby.
- Nepreplňujte hrniec, môžete vyprážať niekoľko hliv naraz v závislosti na tom, aký veľký je váš hrniec.
- Nechajte ich pár minút smažiť zo všetkých strán dozlatista
- Vyberte a položte na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný olej, a potom položte na chladiacu mriežku, aby zostali chrumkavé, kým nebude hotový zvyšok.
- Užite si vyprážanú hlivu s vašou obľúbenou omáčkou!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na vynikajúce rizoto s hubami . Voňavé a lahodné jedlo za pár korún!