Vyprážaná hliva ustricová

Vyprážaná hliva ustricová

Skvelá vegánska alternatíva k vyprážanému kurčaťu! Jedná sa o super chrumkavú pochúťku, ktorá je neuveriteľne jednoduchá na prípravu.

Ingrediencie

  • 150 g hlivy ustricovej
  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky mletej papriky
  • 1 a ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 a ½ lyžičky sušenej cibule
  • 1 lyžička kurkumy
  • ¼ lyžičky kajenského korenia (pridajte viac alebo menej podľa toho, ako pikantné máte radi)
  • 1 lyžička soli
  • trocha korenia
  • olej na vyprážanie

Možnosti dipu:

  • zmiešajte rovnaké množstvo majonézy s bbq omáčkou a štipkou jablčného octu,
  • sriracha

Postup

  • Hlivu ustricovú utrite vlhkou papierovou utierkou, aby ste ju zbavili nečistôt.
  • Do veľkej misy pridajte múku a všetko korenie.
  • Zmiešajte dohromady.
  • Do druhej misy pridajte ⅓ šálky múčnej zmesi so ¾ šálky vody.
  • Šľahajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu cesta
  • Ponorte každú hlivu do mokrej zmesi cesta a potom do zmesi múky.
  • Každú hlivu obaľte znovu v mokrej zmesi cesta a potom znovu v múčnej zmesi, uistite sa, že sú huby úplne obalené múkou.
  • V hrnci rozpáľte olej na vysokú teplotu a do neho opatrne po dávkach vkladajte huby.
  • Nepreplňujte hrniec, môžete vyprážať niekoľko hliv naraz v závislosti na tom, aký veľký je váš hrniec.
  • Nechajte ich pár minút smažiť zo všetkých strán dozlatista
  • Vyberte a položte na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný olej, a potom položte na chladiacu mriežku, aby zostali chrumkavé, kým nebude hotový zvyšok.
  • Užite si vyprážanú hlivu s vašou obľúbenou omáčkou!
Obaľované kusy hlivy servírované na tanieri s vedľa položenými mištičkami s dipom
www.cookingwithayeh.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na vynikajúce rizoto s hubami . Voňavé a lahodné jedlo za pár korún!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.