Tento recept na držkovú polievku z hlivy ustricovej je vegetariánsky, jednoduchý na prípravu a potrebujete naň iba 4 hlavné ingrediencie!
Ingrediencie
- 500 g hlivy ustricovej (bez nožičiek), nakrájané na tenké
- 4 lyžice masla
- 1 lyžička soli
- 1 šálka vody
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 šálka mlieka
- 3 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1/3 šálky červeného vínneho octu
- červené čili vločky na ozdobu
Postup
- Huby umyte pod studenou vodou, osušte a zbavte nožičiek.
- Nakrájajte ich na tenké prúžky.
- V malom hrnci rozpustite maslo.
- Pridajte huby a varte 10 minút, kým huby nepustia tekutinu.
- Zmiešajte múku a vodu, prešľahajte, aby ste odstránili hrudky, a pridajte do hrnca.
- Pridajte soľ a mlieko.
- Varte ďalších 10 minút.
- V malej miske alebo pohári zmiešajte cesnak a ocot.
- Polievku podávajte s 1-2 lyžicami (alebo viacerými) zmesi cesnaku a octu a čili vločkami.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc . Aké majú vlastnosti, povrchovú úpravu a ako vedú teplo? Predstavíme vám ich hlavné výhody a prípadné nedostatky.