Táto smotanová hubová omáčka s červeným vínom je úplne vynikajúca a má úžasnú zamatovú textúru. Navyše je neuveriteľne jednoduchá – za pouhých 30 minút máte hotovo! Skvele sa hodí ku grilovanému mäsu ako je hovädzí steak, bravčové mäso aj kura.
Ingrediencie
- 500 g hlivy ustricovej
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ šálky suchého červeného vína
- ¼ šálky smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte hlivu ustricovú.
- Varte na vysokej teplote asi 4 minúty.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte ½ šálky vína, priklopte pokrievkou a nechajte huby a víno variť asi 10 minút.
- Pridajte smotanu, dobre premiešajte a varte na miernom plameni ďalšie 2 minúty.
- Dochuťte a servírujte!