Hrianky s hlivou a syrom Brie

Hrianky s hlivou a syrom Brie

Hliva ustricovitá orestovaná spolu s cesnakom a tymiánom, servírovaná na hrianke s rozpusteným Brie, je úplne luxusná záležitosť, ktorú si skvele vychutnáte s pohárom vychladeného bieleho vína.

Ingrediencie

  • 200 g hlivy ustricovej
  • 3 lyžice masla
  • 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 1 lyžica bieleho vína (voliteľne)
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 4 hrubé plátky opečených hrianok
  • 125 g kvalitného syra Brie

Postup

  • Očistite huby suchou kefou, aby ste odstránili všetky nečistoty a väčšie huby natrhajte asi na 2,5 cm kúsky.
  • Rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu na stredne vysokom plameni, až bude pekne horúca, pridajte maslo, huby a soľ.
  • Restujte 2 minúty, premiešajte a pridajte strúčiky cesnaku a víno (ak používate).
  • Varte ďalšie 1-2 minúty, kým okraje húb nezezlátnu.
  • Pridajte lístky tymiánu a dajte bokom.
  • Zahrejte rúru na funkciu gril.
  • Nakrájajte syr Brie na asi 5-6 mm plátky.
  • Hrianky posypte Brie a 1/4 hubové zmesi.
  • Usporiadajte hrianky na plech a položte ich pod gril.
  • Pečte 1–2 minúty, alebo kým sa Brie mierne nerozpustí a nezhnedne na okrajoch.
  • Vzhľadom na to, že sa rúry líšia, kontrolujte hrianky často, nech sa vám nepripália.
  • Dobrú chuť!
Hliva ustricovitá orestovaná spolu s cesnakom a tymiánom, servírovaná na hriankach s rozpusteným Brie.
www.sprig-of-thyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.