Luxusný restovaný pokrm z hlivy ustricovej, zelených fazuliek, omáčky hoisin a ďalších niekoľkých bežných ingrediencií, ktoré máte väčšinou v špajze. Ide o rýchlu prílohu, ktorú môžete servírovať napríklad ku grilovanému mäsu!
Ingrediencie
- 1 balenie hlivy ustricovej
- 250 g zelených fazuliek (môžu byť aj mrazené)
- 4 lyžice oleja
- 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- 1/2 až 1 lyžička omáčky Hoisin
- 2 polievkové lyžice vody
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- soľ podľa chuti
Postup
- Hlivu nakrájajte na požadovanú veľkosť a dajte bokom (neumyte ju).
- Fazuľky umyte a nakrájajte na rovnakú veľkosť.
- Potom tieto jednotlivé fazuľky prekrojte pozdĺžne napoly, aby boli odhalené semená.
- Umiestnite panvicu na mierny stredný plameň a nalejte lyžicu oleja.
- Nechajte rozohriať olej a potom do panvice pridajte nakrájanú hlivu ustricovú.
- Dochuťte soľou a na stredne vysokom ohni 3-5 minút restujte hlivu ustricovú, kým jej okraje nezhnednú a nezačnú mierne chrumkať.
- Akonáhle zhnednú, presuňte hlivu do samostatnej misky a rovnakú panvicu umiestnite na mierny stredný oheň.
- Nalejte na panvicu dve lyžice oleja, zohrejte, potom pridajte plátky cesnak a restujte 2-3 minúty na miernom strednom ohni.
- Zmiešajte omáčku Hoisin s vodou a nalejte na restovaný cesnak.
- Potom pridajte fazuľku a nakoniec korenie.
- V prípade potreby dochuťte soľou.
- Akonáhle sa voda úplne zredukuje a fazuľa sú uvarené, pridajte chrumkavé huby.
- Zmiešajte a varte ingrediencie na veľmi miernom ohni 2-3 minúty.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou.
- Podávajte teplé!