Banánové lievance bez múky

Banánové lievance bez múky

Len pár ingrediencií stačí na to, aby ste si doma usmažili tie najlepšie lievance s banánom!

Čo budeme potrebovať

  • 1 veľmi zrelý banán, roztlačený
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 2 lyžice mletého ľanového semienka (alebo chia semienka)
  • ¼ lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kokosového oleja

Postup

  • Banán a vajcia zmiešajte v miske do hladkej zmesi.
  • Pridajte mleté ľanové semienko a vanilkový extrakt a cesto dobre premiešajte.
  • Kokosový olej rozohrejte v malej panvici na stredne nízku teplotu.
  • Naberte cesto, asi 1/4 odberačky pridajte na panvicu a pečte, kým stred nezačne bublať, asi 30 sekúnd.
  • Lívančeky otočte a pečte, kým ľahko nezhnedne, ešte 1 až 2 minúty.
Hora lievancov na keramickom podnose.
Zdroj: gimmedelicious.com

Lívanečky sú vďaka tvarohu úžasne vláčne a ich chuť môžete ovplyvniť jednoducho podľa toho, akú zvolíte príchuť pudingu.
Skúste aj tento nadýchaný a krehký dezert , ktorý je plný náplne z vanilkového pudingu! Skúste kremeša!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.