Je to ten najjednoduchší recept na banánové lievance, aké kedy budete robiť! Navyše sú vyrobené zo zdravých ingrediencií, ktoré vás zasýtia až do obeda.
Čo budeme potrebovať
- ½ kg bieleho jogurtu
- 250–300 g hladkej alebo lepšie celozrnnej jemne mletej špaldovej múky
- 250–300 g ovsených vločiek
- 3 zrelé banány
- 2 vajcia
- 2 lyžičky olivového oleja
- štipka soli
- prepustené maslo alebo olej na pečenie
- džem
- med
- mletá škorica
Postup
- Biely jogurt zmiešame s múkou, vločkami, celými vajcami, štipkou soli a dvoma lyžičkami olivového oleja a roztlačenými banánmi.
- Cesto necháme aspoň 20 minút odstáť.
- Cesto má mať hustejšiu liatu konzistenciu.
- Na rozpálenom lievanečníku, pečieme lievance dozlatista z oboch strán.
- Lievance môžeme potierať džemom, zdobíme ovocím a podľa chuti zladíme medom a sypeme mletou škoricou.