Nekysnuté lievance s banánom a jogurtom

Nekysnuté lievance s banánom a jogurtom

Je to ten najjednoduchší recept na banánové lievance, aké kedy budete robiť! Navyše sú vyrobené zo zdravých ingrediencií, ktoré vás zasýtia až do obeda.

Čo budeme potrebovať

  • ½ kg bieleho jogurtu
  • 250–300 g hladkej alebo lepšie celozrnnej jemne mletej špaldovej múky
  • 250–300 g ovsených vločiek
  • 3 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • štipka soli
  • prepustené maslo alebo olej na pečenie
  • džem
  • med
  • mletá škorica

Postup

  1. Biely jogurt zmiešame s múkou, vločkami, celými vajcami, štipkou soli a dvoma lyžičkami olivového oleja a roztlačenými banánmi.
  2. Cesto necháme aspoň 20 minút odstáť.
  3. Cesto má mať hustejšiu liatu konzistenciu.
  4. Na rozpálenom lievanečníku, pečieme lievance dozlatista z oboch strán.
  5. Lievance môžeme potierať džemom, zdobíme ovocím a podľa chuti zladíme medom a sypeme mletou škoricou.
Hora lievancov s ovsenými vločkami a ovocím.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.