Jogurtový múčnik sa ľahko vyrába, pretože používa základné domáce suroviny. Ozdobte ju šľahačkou, ovocím alebo práškovým cukrom.
Čo budeme potrebovať
- 1 veľký jogurt
- 1 hrnček cukru
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 vajcia
- 50 g malín
- 50 g čučoriedok
- 50 g jahôd
- 100 g broskýň
Na ozdobu
- 1 hrnček vlašských orechov
- 1/2 hrnčeka jogurtu
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice medu
Postup
- Žĺtky ušľaháme s cukrom, pridáme jogurt a múku s práškom do pečiva.
- Vmiešame dobre vyšľahaný sneh z bielkov.
- Cesto vlejeme do formy a ozdobíme ovocím.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 175 º C asi 40 minút.
- Po vychladnutí potrieme jogurtom ušľahaným s práškovým cukrom av druhej vrstve medom, navrch nasypeme olúpané vlašské orechy, môžu byť aj nastrúhané.
Na všetky múčniky s jogurtom sa hodí aj drobenka.