Žihľavový špenát so sadeným vajcom

Žihľavový špenát so sadeným vajcom

Skvelé jedlo proti artritíde. Jedným z najúžasnejších účinkov žihľavy je jej schopnosť čistiť organizmus od usadenín kyseliny močovej, odvádzať žlčové usadeniny z ciest žlčovodov a zlepšovať činnosť pečene, vďaka čomu sa organizmus môže zbaviť jedovatých látok a posilniť žalúdok.

Čo budeme potrebovať

  • 500 gramov čerstvých žihľav
  • 1 cibuľa
  • 220 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • 1 vajce na každú porciu
  • kyslá smotana

Postup

  • Opláchnite žihľavy pod vodou, aby ste ich očistili.
  • Cibuľu nakrájame na jemné kocky a speníme na olivovom oleji.
  • Cibuľu zalejte vývarom a pridajte žihľavy.
  • Všetko necháme dusiť asi 10 minút pod pokrievkou. Občas premiešajte, kým všetky listy neovadnú.
  • Osoľte, okoreňte a všetko rozmixujte.
  • Podľa potreby dolaďte kyslou smotanou.
  • Špenát môžete podávať so sadeným vajcom a zemiakmi.
Miska plná špenátového krému s vajcom.
Zdroj: thyme.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.