Olejovky sú pre nás obrovským a najdôležitejším zdrojom prírodného jódu , mäso obsahuje esenciálny rybí tuk, proteíny, minerály, stopové prvky a množstvo vitamínov A, B a D.
Mäso je ľahko stráviteľné, rybí tuk je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín – omega 3.
Čo budeme potrebovať
- 250 g tvarohu
- 1-2 uvarené vajcia
- konzervu sardiniek v oleji
- malá cibuľa, nasekaná
- 1-2 nakladané uhorky, nasekané
- soľ
- korenie
- horčica
- šťava z citróna
- čerstvý petržlen, sekaný
Postup
- Do misky vložíme všetky ingrediencie.
- Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, sekanú petržlen a korenie.
- Dobre premiešame.
Všetky nátierky sa výborne kombinujú s bežne dostupným pečivom zo svetlej alebo celozrnnej múky – chleby, rožky, alebo aj pečivom doma pripraveným .