Rybia nátierka zo sardiniek

Rybia nátierka zo sardiniek

Na výrobu tejto sardínkovej nátierky stačí len pár ingrediencií, môže slúžiť ako rýchla večera alebo desiata.

Čo budeme potrebovať

  • 2 konzervy sardiniek v paradajkovej omáčke
  • 25 g masla
  • 1 lyžička feferónik so soľou
  • 1 cibuľa
  • 1/2 téglika nátierkového masla
  • 2 lyžice jemného kečupu

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Ryby v paradajkovej omáčke dáme aj s omáčkou do misky a roztlačíme.
  3. Spoločne s nátierkovým a klasickým maslom vyšľaháme.
  4. Nakoniec vmiešame kečup a feferónky soli.
  5. Pre pikantnosť môžeme kečup nahradiť ostrým alebo pridať trochu čili.
  6. Dáme odležať a vychladiť do chladničky.
  7. Tomatovú rybiu nátierku podávame najlepšie na čerstvom chlebe.

Všetky nátierky sa výborne kombinujú s bežne dostupným pečivom zo svetlej alebo celozrnnej múky – chleby, rožky, alebo aj pečivom doma pripraveným .

Opečený chlieb s lahodnou rybou nátierkou.
Zdroj: confessionsofanover-workedmom.com

Hrianky nemusia byť len vyprážané na oleji, ale môžete si ich pripraviť aj „nasucho.“ Stačí pečivo vložiť do hriankovača. Ak ich zbožňujete a chceli by ste ich pripravovať o niečo zdravšie, určite vás zaujme veľký test hriankovačov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.