Patrí k chutným a zdravým s dávkou čerstvej koreňovej zeleniny.
INGREDIENCIA
- 400 g šprotov v konzerve
- 1 lyžica oleja
- 100 g zeleru
- 50 g mrkvy
- 2 lyžice majonézy
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- citrónová šťava
- pažítka
- mleté korenie a soľ
POSTUP
- Šproty, pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a zmiešame.
- Očistený zeler a mrkvy nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Zmiešame so šproty, majonézou, jogurtom, ochutíme citrónovou šťavou, nasekanou pažítkou, mletým čiernym korením, soľou.
- Plátky bielej veky zľahka nasucho opečme, natrieme nátierkou, ozdobíme plátkom citróna a pažítkou.
O šprotoch si môžete prečítať viac v tomto špeciálnom článku , kde sa dozviete, ako s nimi v kuchyni pracovať a prečo ich zaradiť do svojho jedálnička!