Jablčná buchta s tvarohom a vanilkou

Jablčná buchta s tvarohom a vanilkou

Táto tvarohová buchta s jablkom a vanilkou chutí skvele. Čo je, ale ešte dôležitejšie je, že tento múčnik je veľmi nízkokalorický a teda vhodný pre ľudí, ktorí si strážia postavu.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g tvarohu
  • 4 vajcia
  • cukor, podľa chuti
  • soľ
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 lyžice ryžovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2-3 jablká

Postup

  • Rúru predhrejeme na 170°C.
  • Do misy dajte vajcia, cukor, soľ a vanilkový extrakt.
  • Šľahajte mixérom do svetlej a nadýchanej hmoty.
  • Ryžovú múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva.
  • Pridajte k vajciam a opatrne premiešajte.
  • Zmiešajte vaječnú zmes s tvarohom, kým nebude zmes hladká.
  • Cesto vložíme do formy, uhladíme stierkou.
  • Jablká nakrájame na tenké plátky a položíme na cesto.
  • Tvarohovú buchtu pečte 40–45 minút dozlatista.
  • Potom vyberte z rúry a podávajte teplú alebo studenú.

K výbornej buchte nesmie chýbať výborná káva. Pozrite sa na recenziu tých najlepších kávovarov Krups a vyberiete si ten svoj!

Chrumkavé cesto s jablkami a tvarohovou náplňou.
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.