Toto je jednoducho klasika, ktoré nesmie chýbať na žiadnom talianskom stole!
Čo budeme potrebovať
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 300 g mäsa (aj mletého)
- 300 ml vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 malý paradajkový pretlak
- 1/2 kyslej smotany (alebo aj sladké)
- tymián, bazalka, cesnak podľa chuti
- 20 dkg strúhaného eidamu
Postup
- Na tuku opražíme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme mäso (surové podusíme, ostatné len prehrejeme).
- Podlejeme vývarom, zahustíme múkou.
- Povaríme 5 minút a dochutíme paradajkovým pretlakom a smotanou.
- Okoreníme.
- Na tanieri posypeme syrom.
Na prípravu tejto omáčky sa vám môže hodiť panvička Tescoma . Ktorá z recenzovaných by sa vám páčila?