Pre milovníkov syrov nie je jednoducho iná možnosť, než si pripraviť túto špagetovú omáčku!
Čo budeme potrebovať
- 1/2 l vývaru
- 1 téglik smotany
- 20 dkg čedaru / eidamu / nivy / balkánskeho syra
- zelená vňať (petržlenová vňať, pažítka) na dozdobenie
Postup
- Do vývaru prilejeme smotanu a necháme rozpustiť niektorý z mnohých druhov syrov.
- Servírujeme posypané zelenou vňaťou petržlenovej vňate / pažítky.
Ak potrebujeme omáčky viac, potom je najlepšie si ako základ uvariť bešamelovú omáčku z masla, múky a mlieka a nakoniec v nej nechať rozpustiť syr. Prečítajte si viac o bešameli v našom článku!
Z cukety nemusí byť len omáčka, ale môžu z nej byť aj cuketové špagety! Ako sa na ne dozviete v týchto receptoch na špagety z cukiet .