Jednoduché, rýchle a chutné!
Čo budeme potrebovať
- 600 g baklažánu
- 125 ml extra panenského olivového oleja
- Hrsť listov petržlenu n
- 3 lyžice listov estragónu
- 2 lyžice lístkov citrónového tymiánu
- 40 ml jablčného octu a extra panenského olivového oleja
- Soľ a korenie na dochutenie
- Citrónové kúsky na ozdobu
Postup
- Predhrejte veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu.
- Baklažán nakrájajte priečne na 1,5 cm hrubé kúsky.
- Na panvicu dajte 3 lyžice olivového oleja, a akonáhle je rozpálený, pridajte plátky baklažánu, dbajte na to, aby ste panvicu nepreplnili.
- Vymažte po dobu 5 minút na každej strane alebo do tmavo zlatohnedej, potom vyberte a položte na tanier.
- Tento postup opakujte so zvyšným baklažánom.
- Posypte baklažán bylinkami a pokvapkajte octom.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a jemne premiešajte.
- Zmes baklažánu dajte na tanier a pokvapkajte zvyšným olivovým olejom.
- Podávame s citrónom.