Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou

Čerešňový koláč s tvarohom a čokoládou

Domáci tvaroh navrchu sladké čokoládové krusty. Len pri pomyslení na to, sa vám musia zbiehať sliny!

Čo budeme potrebovať

Na koláč

  • 24 čokoládových sušienok, ako sú Oreo
  • ¼ lyžičky soli
  • 6 lyžíc rozpusteného masla

Na tvaroh

  • 400 g čerešní
  • 120 g cukru
  • 4 veľké žĺtky
  • ¼ šálky kukuričného škrobu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice mäkkého masla
  • 100 g tvarohu

Na ozdobu

  • 400 g čerešní
  • Šľahačka
  • Rozpustená horká čokoláda

Postup

  • Zahrejte rúru na 180 stupňov.
  • Vymažte tortovú formu maslom.
  • Sušienky vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na jemnú strúhanku.
  • Počas mixovania pridávajte 6 polievkových lyžíc rozpusteného masla, kým sa nespoja.
  • Nasypte rozmixované sušienky do koláčovej formy. Pomocou prstov rozprestrite omrvinky do jednej vrstvy a zatlačte, aby bola pevná.
  • Krustu pečte 8 až 10 minút, alebo pokiaľ nebude stred lesklý. Dajte bokom, aby úplne vychladla.
  • V kuchynskom robote rozmixujte čerešne a vysypte ich do hrnca.
  • Pridajte cukor, žĺtky, kukuričný škrob, vanilkový extrakt a soľ a miešajte, aby sa všetko spojil.
  • Zmes priveďte do varu na strednú teplotu a neustále miešajte.
  • Keď sa zmes dostane do varu, zhustne, stiahnite hrniec z platne.
  • Čerešňovú zmes preceďte do veľkej misy a zašľahajte 2 lyžice mäkkého masla a tvaroh.
  • Teplú náplň opatrne nalejeme do krusty a uhladíme.
  • Koláč presuňte do chladničky a nechajte stuhnúť, aspoň na 3 hodiny.
  • Koláč ozdobte scedenými tmavými čerešňami, šľahačkou a rozpustenou čokoládou podľa chuti.

Upiekli ste snáď všetko možné a napriek tomu vám zostala hromada čerešní?
Inšpirujte sa našimi receptami a zavarte ich !

Päť malých čokoládovo čerešňových tartaletiek.
Zdroj: wistfullycountry.tumblr.com

Výborným variantom je aj mriežkový koláč. Voľba náplne záleží len na vás.

Viete čo je béza? Kde sa používa a ako najlepšie ho pripraviť? Prečítate si všetko podstatné o tomto kréme v našom článku !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.