Črepníkový koláč s čerešňami

Črepníkový koláč s čerešňami

Jednoduchá varianta receptu na čerešňový koláč, ktorý vďaka bezej vyzerá naozaj rozprávkovo.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukor krupica
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 125 g masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce

Bezé

  • čerešňová marmeláda na povrch koláča
  • 200 g cukor krupice
  • 4 bielky
  • 2–3 lyžice zemiakového škrobu
  • 1 lyžica octu

Postup

  1. Zmiešame sypké ingrediencie, teda múku, cukor, kakao a prášok do pečiva.
  2. Pridáme mlieko, maslo a vajcia a vytvoríme cesto.
  3. Hmotu nalejeme do vopred vymastenej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 20 minút.
  4. Ďalej si pripravíme bazé. Vyšľaháme do pevnej peny bielky s cukrom a zemiakovým škrobom.
  5. Vrátime sa späť k cestu. Potrieme čerešňovou marmeládou (nešetrite s ňou, môžete namazať poriadnu vrstvu).
  6. Hore nanesieme bazé, ideálne pomocou cukrárskych pomôcok na zdobenie vytvoríme pusinky, ružičky alebo iné obľúbené tvary.
  7. Opäť vložíme do rúry, tentoraz s nižšou teplotou (150 ° C). Pečieme opäť asi 20 minút, kým povrch nezružovie.
  8. Necháme pomaly vychladnúť – pri rýchlom ochladení by mohla krusta popraskať.

Výborným variantom je aj mriežkový koláč. Voľba náplne záleží len na vás.

Viete čo je béza? Kde sa používa a ako najlepšie ho pripraviť? Prečítate si všetko podstatné o tomto kréme v našom článku !

Nadýchaný koláč s jemnou čerešňovou náplňou a šľahačku.
Zdroj: southernbite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.