Karfiol chutí skvele aj v kombinácii s kôprom. Presvedčiť sa o tom môžete v nasledujúcom recepte!
INGREDIENCIA
- 1 karfiol
- 1/3 červenej cibule, nakrájanej na tenké plátky
- 1/4 šálky slnečnicových semienok
Na dresing:
- 1 šálka odtučneného bieleho jogurtu, scedeného po dobu 1 hodiny v sitku
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžičky nasekaného čerstvého kôpru
POSTUP
- Karfiol rozoberte na ružičky.
- Priveďte k vodu v hrnci a pripravte si ľadový kúpeľ.
- Karfiol blanšírujte 4 minúty, len toľko, aby bol mäkký a ešte mu zostalo trochu chrumkavosti.
- Sceďte a ponorte ho do ľadového kúpeľa, aby sa prestal variť.
- V miske zmiešajte blanšírovaný karfiol s nakrájanou červenou cibuľou a slnečnicovými semienkami.
- Teraz si pripravte dresing.
- V malej miske zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.
- Za stáleho šľahania za stáleho šľahania pomaly prikvapkávajte olivový olej, kým nebude zmes hladká a ľahko zhustnutá.
- Vmiešajte papriku a nasekaný kôpor.
- Dresing pridajte ku karfiolu a miešajte, kým sa všetko dobre nepremieša.
- Pred podávaním nechajte aspoň hodinu vychladiť.
Pripravte si tiež vynikajúcu ryžu z karfiolu ako malú desiatu alebo napríklad odľahčenú večeru. Inšpirujte sa našimi receptami!