Letný karfiolový šalát s vajcami, slaninou a čedarom

Letný karfiolový šalát s vajcami, slaninou a čedarom

Tento šalát z karfiolu je úplne luxusný a pochutnajú si na ňom aj zarytí odporcovia šalátov! Výborný dresing a slanina mu navyše dodávajú ten správny šmrnc.

INGREDIENCIA

  • 1 karfiol, nakrájaný na ružičky
  • olivový olej
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 vajcia uvarené natvrdo, olúpané
  • 6 plátkov slaniny, opečené
  • ¼ šálky strúhaného syra čedar
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky plus ďalšie na ozdobu

Na dresing:

  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • ⅔ šálky majonézy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky papriky
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička soli

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. V miske premiešajte karfiol s olivovým olejom, soľou a korením.
  3. Rozprestrite v rovnomernej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečte 20–25 minút, v polovici premiešajte, kým okraje karfiolu nezačnú hnednúť a ružičky nezmäknú.
  5. Vyberte z rúry, nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom preložte do veľkej misy.
  6. Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia na polovice a každú polovicu nakrájajte na 4 diely.
  7. Plátky slaniny nakrájajte nahrubo.
  8. Pridajte vajcia a slaninu do misy spolu s čedarom a jarnou cibuľkou.
  9. V samostatnej miske prešľahajte ingrediencie na dresing do hladka.
  10. Šalát prelejte dresingom a premiešajte, aby sa všetko dobre obalilo.
  11. Pred podávaním ozdobte extra nakrájanou jarnou cibuľkou.
  12. Užite si to!
Karfiol s vajcami, slaninou, syrom a jarnou cibuľkou v mise.
www.tasty.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.