Tento šalát z karfiolu je úplne luxusný a pochutnajú si na ňom aj zarytí odporcovia šalátov! Výborný dresing a slanina mu navyše dodávajú ten správny šmrnc.
INGREDIENCIA
- 1 karfiol, nakrájaný na ružičky
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 vajcia uvarené natvrdo, olúpané
- 6 plátkov slaniny, opečené
- ¼ šálky strúhaného syra čedar
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky plus ďalšie na ozdobu
Na dresing:
- 1 lyžica dijonskej horčice
- ⅔ šálky majonézy
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ¼ lyžičky papriky
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička soli
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- V miske premiešajte karfiol s olivovým olejom, soľou a korením.
- Rozprestrite v rovnomernej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 20–25 minút, v polovici premiešajte, kým okraje karfiolu nezačnú hnednúť a ružičky nezmäknú.
- Vyberte z rúry, nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom preložte do veľkej misy.
- Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia na polovice a každú polovicu nakrájajte na 4 diely.
- Plátky slaniny nakrájajte nahrubo.
- Pridajte vajcia a slaninu do misy spolu s čedarom a jarnou cibuľkou.
- V samostatnej miske prešľahajte ingrediencie na dresing do hladka.
- Šalát prelejte dresingom a premiešajte, aby sa všetko dobre obalilo.
- Pred podávaním ozdobte extra nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Užite si to!