Šalát zo surového karfiolu

Šalát zo surového karfiolu

Tomuto receptu úplne nič nechýba! Je chrumkavý, slaný, sladký, chutný, výživný a ľahký na prípravu. Skvele sa hodí na každú grilovačku aj piknik a verte nám, že si ho zamilujete!

INGREDIENCIA

  • 1 stredný karfiol
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 šálky nakrájanej červenej kapusty
  • 1 zväzok jarnej cibuľky, bielej a zelenej časti nakrájanej na tenké plátky
  • 2 veľké stopky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 1/3 šálky nasekaných pistácií
  • 1/2 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 a 1/2 šálky mrazeného zeleného hrášku*
  • 3 medjool datle, zbavené kôstok a nakrájané na kocky

Na zálievku:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 limetka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malá šalotka, nakrájaná na tenké plátky

POSTUP

  1. Ostrým nožom rozkrojte karfiol napoly.
  2. Listy odstrihnite a dobre umyte.
  3. Osušte a potom „ohoľte“ karfiol na super tenké plátky.
  4. Karfiol dajte do veľkej misy, posypte soľou a korením a dajte bokom.
  5. Pripravte si zálievku.
  6. Do malej misky pridajte olivový olej.
  7. Nakrájajte šalotku na tenké plátky a tie na veľké kúsky, potom pridajte do misky.
  8. Limetku nastrúhajte najemno na strúhadle nad miskou a potom ju nad miskou aj odšťavnite.
  9. Do misky nastrúhajte strúčik cesnaku.
  10. Všetko premiešajte metličkou.
  11. Dresing odložte bokom, aby šalotka zmäkla, než budete mať pripravený zvyšok šalátu.
  12. Do misy s karfiolom pridajte nahrubo nakrájanú kapustu, nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájaný stopkový zeler, nasekané pistácie, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, hrášok a na kocky nakrájané datle.
  13. Šalát premiešajte, pridajte dresing a ešte raz dobre premiešajte.
  14. Podávajte pri izbovej teplote alebo vychlaďte a podávajte studené.
Kúsky surového karfiolu s kapustou, jarnou cibuľkou, stopkovým zelerom, pistáciami, petržlenovou vňaťou, hráškom, datľami a zálievkou servírovaný v šalátovej mise s vedľa položenou polovicou limetky.
www.debraklein.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.