Tomuto receptu úplne nič nechýba! Je chrumkavý, slaný, sladký, chutný, výživný a ľahký na prípravu. Skvele sa hodí na každú grilovačku aj piknik a verte nám, že si ho zamilujete!
INGREDIENCIA
- 1 stredný karfiol
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 šálky nakrájanej červenej kapusty
- 1 zväzok jarnej cibuľky, bielej a zelenej časti nakrájanej na tenké plátky
- 2 veľké stopky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
- 1/3 šálky nasekaných pistácií
- 1/2 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 a 1/2 šálky mrazeného zeleného hrášku*
- 3 medjool datle, zbavené kôstok a nakrájané na kocky
Na zálievku:
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 limetka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 malá šalotka, nakrájaná na tenké plátky
POSTUP
- Ostrým nožom rozkrojte karfiol napoly.
- Listy odstrihnite a dobre umyte.
- Osušte a potom „ohoľte“ karfiol na super tenké plátky.
- Karfiol dajte do veľkej misy, posypte soľou a korením a dajte bokom.
- Pripravte si zálievku.
- Do malej misky pridajte olivový olej.
- Nakrájajte šalotku na tenké plátky a tie na veľké kúsky, potom pridajte do misky.
- Limetku nastrúhajte najemno na strúhadle nad miskou a potom ju nad miskou aj odšťavnite.
- Do misky nastrúhajte strúčik cesnaku.
- Všetko premiešajte metličkou.
- Dresing odložte bokom, aby šalotka zmäkla, než budete mať pripravený zvyšok šalátu.
- Do misy s karfiolom pridajte nahrubo nakrájanú kapustu, nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájaný stopkový zeler, nasekané pistácie, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, hrášok a na kocky nakrájané datle.
- Šalát premiešajte, pridajte dresing a ešte raz dobre premiešajte.
- Podávajte pri izbovej teplote alebo vychlaďte a podávajte studené.