Jednoduchý múčnik, na ktorý potrebujete ingrediencie, ktoré väčšinou máte schované doma v špajze: kokos, kukuričné lupienky, ovsené vločky, cukor, maslo a samozrejme med. A navyše deti tento dezert úplne milujú!
INGREDIENCIA
- 45 g kukuričných lupienkov
- 120 g ovsených vločiek
- 120 g sušeného kokosu
- 165 g práškového cukru
- 125 g masla alebo margarínu
- 2 lyžice medu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- Plech na pečenie s rozmermi 30×20 cm bohato vymažte maslom/margarínom.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej miske jemne rozdrvte kukuričné lupienky zadnou stranou lyžice – buďte opatrní, aby ste ich nerozdrvili príliš, pretože stále chcete, aby rezom dodali trochu textúry a chrumkavosti.
- Do kukuričných lupienkov pridajte ovsené vločky, kokos a práškový cukor.
- Suché ingrediencie miešajte, kým sa nespoja.
- V malom hrnci rozpustite na miernom ohni maslo/margarín a med.
- Nalejte zmes masla/margarínu a medu do suchých prísad a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Zmes preložte do vopred vymastenej formy.
- Zadnou stranou lyžice zatlačte zmes do rohov a rovnomerne ju vyrovnajte do formy.
- Pečte v predhriatej rúre 10–15 minút, kým buchta nezíska teplú zlatú farbu.
- Pred vyklopením na doštičku a nakrájaním na plátky alebo štvorce nechajte úplne vychladnúť.