Pomarančová buchta

Pomarančová buchta

Tento recept na buchtu plnú pomarančov, vyrobená z čerstvej pomarančovej šťavy, kôry a lahodnej glazúry, prináša citrusový punc každému sústu.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 315 g hladkej múky (presiate)
  • 5 g jedlej sódy
  • 5 g soli
  • 4 veľké vajcia
  • 300 g krupicového cukru
  • 120 ml repkového oleja
  • 115 g rozpusteného masla
  • 300 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy (3-4 veľké pomaranče)
  • 15 g pomarančovej kôry (alebo viac podľa chuti)

Na glazúru

  • 80 ml čerstvej pomarančovej šťavy (1-2 pomaranče)
  • 5 g pomarančovej kôry
  • 200 g cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C. Vymažte plech a dajte bokom.
  • V strednej miske zmiešajte múku a jedlú sódu a soľ. Dajte bokom.
  • V mixéri vybavenom šľahacím nástavcom vyšľahajte vajcia a cukor pri vysokej rýchlosti, kým nebudú nadýchané, asi 5 minút.
  • Do mixéra bežiacim na nízku rýchlosť pomaly pridávajte olej, kým sa nespojí, a to isté opakujte s maslom.
  • Pridajte pomarančovú šťavu a kôru a pomaly miešajte, kým sa všetko nespojí. Pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa nespoja.
  • Prelejte cesto do pripraveného plechu.
  • Pečte 50–60 minút, kým zapichnutá špajľa do stredu cesta nevyjde čistá.
  • Zatiaľ čo sa buchta pečie, zmiešajte dohromady pomarančovú šťavu, kôru a cukor, aby ste vytvorili polevu.
  • Pred vyklopením na chladiacu mriežku a pridaním polevy, nechajte 30 minút bábovku vychladnúť vo forme.
  • Ešte teplú bábovku vyklopíme z formy, prepicháme tortu po celej ploche a prelejeme polevou.
Nadýchaná a jemná buchta z pomarančov s polevou.
Zdroj: cookiesandcups.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.