Bábovku z cukiet si pripravte, keď už nebudete vedieť čo s nadmernou úrodou cukiet, kedy je ich úroda takmer nekonečná.
Je skutočne jednoduchá a rýchlo pripravená. A navyše vydrží vláčna aj týždeň, keď náhodou kúsok zostane.
Čo budeme potrebovať
1 hrnček=300 ml
- 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 hrnček krupicového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1 hrnček nastrúhanej cukety
- 1/2 hrnčeka sekaných orechov
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- štipka soli
Postup
- Všetky ingrediencie zmiešame v hladké polotekuté cesto, vlejeme do vymastenej a hrubou múkou alebo strúhankou vysypanej formy.
- Pečieme vo vyhriatej rúre zo začiatku 180 °C, potom zmiernime na 160 °C, kým vpichnutú špajľu nevytiahneme suchú.
- Pečieme asi 45 minút.
Tak ako cuketa patrí k letu az nej pripravené múčniky, tak k múčnikom patrí určite aj nejaký osviežujúci nápoj.
Môžete skúsiť pripraviť limonádu z bazových kvetov, domáci džús, alebo ovocnú limonádu .