Šalát zo zelených fazuliek a raných zemiakov

Šalát zo zelených fazuliek a raných zemiakov

Vymeňte svoj tradičný zemiakový šalát s majonézou za tento svieži a chutný pokrm. Pochutnáte si na ňom všetci!

INGREDIENCIA

  • 230 g čerstvých zelených fazuliek, konce zastrihnuté
  • 700 g nových zemiakov
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia

POSTUP

  1. Naplňte stredne veľkú misku vodou a ľadom.
  2. Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci.
  3. Pridajte zelené fazuľky a varte ich 1-2 minúty, vyberte ich dierovanou lyžicou a vložte do misky s vodou a ľadom, aby ste zastavili proces varenia.
  4. Akonáhle vychladnú, sceďte ich v sitku.
  5. Do rovnakého hrnca s vriacou vodou pridajte zemiaky.
  6. Varte ich 15–20 minút, alebo kým nezmäknú.
  7. Sceďte ich a nechajte pár minút vychladnúť.
  8. Zatiaľ čo zemiaky chladnú, zmiešajte v miske ocot, horčicu, cesnak a soľ.
  9. Za stáleho šľahania pomaly prilievajte olivový olej, kým dresing nezhustne a nezemulguje.
  10. Akonáhle zemiaky dostatočne vychladnú, rozkrojte ich pozdĺžne napoly.
  11. Vhoďte ich všetky do veľkej misy so zelenými fazuľkami.
  12. Pridajte dresing a všetko premiešajte.
  13. Pridajte nasekanú pažítku a čierne korenie, znovu premiešajte a podávajte.
Nové zemiaky s fazuľkami a dresingom servírované na tanieri.
www.girlgonegourmet.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na kuracie mäso na smotane , na ktorých si zaručene pochutnáte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.