Vymeňte svoj tradičný zemiakový šalát s majonézou za tento svieži a chutný pokrm. Pochutnáte si na ňom všetci!
INGREDIENCIA
- 230 g čerstvých zelených fazuliek, konce zastrihnuté
- 700 g nových zemiakov
- 3 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 lyžička soli
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 lyžica nasekanej pažítky
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
POSTUP
- Naplňte stredne veľkú misku vodou a ľadom.
- Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci.
- Pridajte zelené fazuľky a varte ich 1-2 minúty, vyberte ich dierovanou lyžicou a vložte do misky s vodou a ľadom, aby ste zastavili proces varenia.
- Akonáhle vychladnú, sceďte ich v sitku.
- Do rovnakého hrnca s vriacou vodou pridajte zemiaky.
- Varte ich 15–20 minút, alebo kým nezmäknú.
- Sceďte ich a nechajte pár minút vychladnúť.
- Zatiaľ čo zemiaky chladnú, zmiešajte v miske ocot, horčicu, cesnak a soľ.
- Za stáleho šľahania pomaly prilievajte olivový olej, kým dresing nezhustne a nezemulguje.
- Akonáhle zemiaky dostatočne vychladnú, rozkrojte ich pozdĺžne napoly.
- Vhoďte ich všetky do veľkej misy so zelenými fazuľkami.
- Pridajte dresing a všetko premiešajte.
- Pridajte nasekanú pažítku a čierne korenie, znovu premiešajte a podávajte.
Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na kuracie mäso na smotane , na ktorých si zaručene pochutnáte!