Fazuľky na slanine a cesnaku

Fazuľky na slanine a cesnaku

Luxusné zelené fazuľky restované na olivovom oleji a masle spolu s cesnakom a slaninkou sú jednoduchým a chutným spôsobom, ako túto nie vždy obľúbenú zeleninu servírovať ako súčasť delikátneho sviatočného menu.

INGREDIENCIA

  • 500 g zelených fazuliek, čerstvých, opláchnutých, so zastrihnutými koncami
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 6 prúžkov slaniny, uvarených, zbavených tuku, nakrájaných

POSTUP

  1. Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci, pridajte zelené fazuľky (voda by mala byť tesne nad fazuľkami) a ½ lyžičky soli.
  2. Varte na stredne miernom ohni 5 minút, fazuľky sceďte.
  3. Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej a maslo.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania ho restujte asi 30 sekúnd.
  5. Pridajte nakrájanú uvarenú slaninu a zelené fazuľky.
  6. Vymažte na strednom plameni asi 1 minútu, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  7. Odstráňte zo sporáka.
  8. Ochutnajte av prípade potreby dosoľte.
  9. Užite si to!
Zelené fazuľky s cesnakom a slaninou.
www.juliasalbum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.