Výborná krémová polievka zo zelených fazuliek a zemiakov poteší celú vašu rodinu a navyše ju máte hotovú raz dva!
INGREDIENCIA
- 200 g zelených fazuliek, mrazených alebo nakladaných
- 3 stredné zemiaky
- bobkový list
- voda
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ a ocot na dochutenie
- vajíčka (voliteľne)
POSTUP
- Pripravte si hrniec, do ktorého dajte nakrájané fazuľky, očistené a nakrájané zemiaky, bobkový list, trošku soli a zalejte vodou.
- Pokiaľ použijete nakladané fazuľky, tak najskôr nechajte zemiaky trochu povariť a fazuľky pridajte trošku neskôr, aby sa vám úplne nerozvarili.
- V extra nádobke si rozmiešajte smotanu na varenie s hladkou múkou.
- Keď budú zemiaky a fazuľky mäkké, tak pridajte zmes smotany s hladkou múkou a povarte asi 5 minút.
- Na záver dochuťte octom a podľa potreby soľou.
- Pokiaľ chcete, môžete do polievky pridať aj vajíčka.
- Tie môžete buď uvariť v extra hrnci natvrdo, a potom si ich dať do taniera alebo ich môžete uvariť priamo v polievke.
- Vajíčko rozbite do naberačky, a tú pomaly ponorte do polievky.
- Počkajte, kým sa vajíčko zatiahne a trošku zvrchu uvarí a potom ho do polievky vyklopte.
- K polievke sa hodí čerstvé pečivo a ak máte radi sladko-kyslé chute, tak na záver môžete do polievky pridať aj trošku cukru.