Fazuľky v paradajkovej omáčke

Fazuľky v paradajkovej omáčke

Vyskúšajte túto chutnú prílohu, ktorá sa skvele hodí ku grilovanému či pečenému mäsu. Servírovať tento pokrm však môžete aj samostatne ako ľahký hlavný chod.

INGREDIENCIA

  • 500 g zelených fazuliek, nakrájaných
  • 500 g kvalitných konzervovaných paradajok
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno a/alebo 1 strúčik cesnaku, nakrájaný nadrobno
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky (voliteľne)

POSTUP

  1. Orestujte si cibuľu a/alebo cesnak na olivovom oleji.
  2. Potom pridajte konzervované paradajky a nechajte dusiť.
  3. Medzitým blanšírujte nakrájané zelené fazuľky v dobre osolenej vode, kým nebudú chrumkavé.
  4. Potom sceďte a pridajte ich do paradajkovej omáčky spolu s trochou vody z varenia a nechajte ich v omáčke dusiť do mäkka.
  5. Dobrú chuť!
Zelené fazuľky s omáčkou z paradajok.
www.memoriediangelina.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.