A čo taká kombinácia kvalitnej slaniny, kyslej kapusty, kyslej smotany a mozzarelly? Vyskúšajte sami a uvidíte, že si pochutnáte!
INGREDIENCIA
- plátky kvalitnej anglickej slaniny, nakrájané na tenké prúžky
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 stredná cibuľa
- 500 g kyslej kapusty
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 250 ml kyslej smotany
- 250 g strúhaného syra Mozzarella
POSTUP
- Predhrejeme rúru na 190 °C.
- Kapustu vložíme do hrnca a varíme asi 10 minút.
- Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme do hrnca s olivovým olejom, mierne orestujeme a pridáme slaninu nakrájanú na prúžky.
- Polomäkkú kapustu scedíme a zmiešame s opečenou cibuľkou a slaninou.
- Vymažeme si zapekaciu misu.
- K vychladnutej zmesi pridáme kyslú smotanu a premiešame.
- Vložíme do zapekacej misy.
- Posypeme strúhanou mozzarellou.
- Zapekáme v rúre asi 30 minút.