Zapečená kyslá kapusta so slaninou a kyslou smotanou

Zapečená kyslá kapusta so slaninou a kyslou smotanou

A čo taká kombinácia kvalitnej slaniny, kyslej kapusty, kyslej smotany a mozzarelly? Vyskúšajte sami a uvidíte, že si pochutnáte!

INGREDIENCIA

  • plátky kvalitnej anglickej slaniny, nakrájané na tenké prúžky
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 250 ml kyslej smotany
  • 250 g strúhaného syra Mozzarella

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 190 °C.
  2. Kapustu vložíme do hrnca a varíme asi 10 minút.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme do hrnca s olivovým olejom, mierne orestujeme a pridáme slaninu nakrájanú na prúžky.
  4. Polomäkkú kapustu scedíme a zmiešame s opečenou cibuľkou a slaninou.
  5. Vymažeme si zapekaciu misu.
  6. K vychladnutej zmesi pridáme kyslú smotanu a premiešame.
  7. Vložíme do zapekacej misy.
  8. Posypeme strúhanou mozzarellou.
  9. Zapekáme v rúre asi 30 minút.
Upečená kapusta s kyslou smotanou, slaninou a mozzarellou servírovaná v mištičke.
www.allroadsleadtothe.kitchen

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.