Pečená kapusta s cestovinami

Pečená kapusta s cestovinami

Kapusta sa dá skvele zapiecť aj s cestovinami. Vyskúšajte náš nasledujúci recept, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

  • 250 g cestovín
  • 800 gramov bielej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžičky cukru
  • 4 lyžice Sherry octu
  • 150 g varené šunky (nakrájané na plátky, napr. pražská šunka)
  • mleté korenie a soľ podľa chuti
  • 2 veľké štipky mletej rasce
  • 1 štedrá štipka mletého koriandra
  • 2 žĺtky
  • 2 vajcia
  • 200 g šľahačky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 200 ml mlieka
  • muškátový oriešok (čerstvo nastrúhaný)
  • kajenské korenie
  • 200 g strúhaného syra (suchého ako ementál)
  • maslo

POSTUP

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo veľkom množstve vriacej osolenej vody al dente.
  2. Dobre scedíme.
  3. Kapustu nakrájame na štvrtiny, odstránime stopku a nakrájame na asi 2 cm prúžky.
  4. Cibuľu olúpeme a nakrájame na 2 cm kocky.
  5. Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a smažíme cibuľu asi 3 minúty alebo kým nezmäkne.
  6. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať do svetlo hnedej, panvicu pokvapkáme octom a varíme, kým sa takmer všetka tekutina neodparí.
  7. Pridáme kapustu a prikrytú dusíme asi 10 minút na strednom plameni za občasného miešania.
  8. Šunku nakrájame na kúsky, zmiešame s cestovinami a kapustou a ochutíme soľou, korením, rascou a mletým koriandrom.
  9. Žĺtky rozšľaháme s vajcami, smotanou, kukuričným škrobom a mliekom, dobre dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a kajenským korením.
  10. Zapekaciu misu (30 x 18 cm) vymastíme maslom a vysypeme polovicou syra.
  11. Potrieme zmesou kapusty a cestovín a posypeme zvyšným syrom.
  12. Prilejeme vaječnou zmesou a prikryjeme alobalom.
  13. Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 30 minút.
  14. Zložíme alobal, zvýšime teplotu rúry na 190 ° C a pečieme ešte asi 15 minút alebo dozlatista.
  15. Vyberieme z rúry, necháme krátko oddýchnuť a podávame.
Cestoviny zapečené s kapustou a šunkou v pekáčiku na plechu.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.