Zálievka na hlávkový šalát

Zálievka na hlávkový šalát

Toto je recept na šalátovú zálievku, ktorú môžete používať každý deň. Trik spočíva v tom, že ho urobíte do pohára, aby ste ho mohli poriadne pretrepať, čím sa olej a ocot emulgujú, to znamená, že sa zmiešajú a zhustnú, takže šalát pekne obalí.

Čo budeme potrebovať

  • 1 polievková lyžica akéhokoľvek octu alebo citrónovej šťavy
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja alebo iného neutrálneho oleja
  • 1/2 lyžičky dijonskej horčice (alebo iné nekorenené hladké horčice)
  • 1/2 lyžičky soli a korenia

Voliteľné prísady

  • 1/2 – 1 malý strúčik cesnaku, prelisovaný drvičom alebo rozdrvený
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1/4 lyžičky cukru
  • 1 lyžička medu
  • najemno nasekané čerstvé bylinky
  • 1/2 lyžičky sušených byliniek
  • štipka chilli papričiek

Postup

  • Vložte prísady na dresing a zvolené ďalšie príchute do pohára a dobre pretrepte, kým sa horčica nerozpustí.
  • Vystačí na veľký listový šalát pre 4 osoby.
Miska plná hlávkového šalátu s ďalšou zeleninou.
Zdroj: neighborfoodblog.com

Pokiaľ nemáte radi kefír, možno ho nahradiť klasickým mliekom alebo aj smotanou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.