Ako urobiť najlepší uhorkový šalát so sladkou a pikantnou zálievkou z octu, trošky cukru a dijonskej horčice. Pripravte si tento recept na šalátovú zálievku a uhorky už nebudete jesť inak!
Čo budeme potrebovať
- 2 bez semennej uhorky
- soľ
- 2 až 3 lyžičky krupicového cukru, podľa toho, ako sladký šalát máte radi
- 60 ml jablčného octu
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 stredná červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
Postup
- Uhorky nakrájajte na tenké plátky, premiešajte s dvoma lyžičkami soli a pridajte do sitka nad drezom alebo misou.
- Nechajte ich 30 minút odpočinúť.
- Uhorky opláchnite studenou vodou a potom z nich vyžmýkajte prebytočnú vodu.
- Vo veľkej mise prešľahajte dve lyžičky cukru, octu a horčice. Ochutnajte av prípade potreby pridajte ďalšiu lyžičku cukru.
- Pridajte uhorky a červenú cibuľu a potom premiešajte.
- Šalát chlaďte aspoň 1 hodinu a až jeden deň pred podávaním.