Rebarborový koláč z hrnčeka

Rebarborový koláč z hrnčeka

K tomuto receptu na rebarboru na sladko nepotrebujete váhu, len váš obľúbený hrnček! Bez akéhokoľvek váženia vykúzlite tento dokonalý jemný, nadýchaný a vláčny koláč!

Čo budeme potrebovať

  • 4 hrnčeky rebarbory
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 hrnčeky jahôd
  • 1 biely jogurt
  • hrnček cukru
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • strúhané mandličky na posyp

Postup

  1. Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva.
  2. Do zmesi vmiešame olej a jogurt.
  3. Vyšľaháme, výsledné cesto rozdelíme na 2 časti.
  4. Stopky rebarbory ​​olúpeme, nakrájame na približne 2 cm dlhé kolíky.
  5. Mladú rebarboru použijeme buď surovú, alebo ju chvíľu povaríme v osladenej vode, necháme odkvapkať, vychladnúť a potom používame.
  6. Staršie rebarbora, kedy stonky už drevnatí, sa na použitie nehodí.
  7. Rebarboru zmixujeme s jahodami a cukrom a vznikne náplň, ktorou pokryjeme prvú vrstvu cesta.
  8. Náplň prelejeme druhou polovicou cesta a posypeme mandličkami.
  9. Pečieme 35 minút pri 180 ºC.

Odporúčame dopĺňať sladké recepty s rebarborou o mliečne výrobky, napríklad ochuteným tvarohom či kyslou smotanou.

Mriežkovaný koláč s rebarborou a jahodami s cukrovou krustou.
Zdroj: oliveandmango.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.