K tomuto receptu na rebarboru na sladko nepotrebujete váhu, len váš obľúbený hrnček! Bez akéhokoľvek váženia vykúzlite tento dokonalý jemný, nadýchaný a vláčny koláč!
Čo budeme potrebovať
- 4 hrnčeky rebarbory
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 hrnčeky jahôd
- 1 biely jogurt
- hrnček cukru
- 3/4 hrnčeka oleja
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- prášok do pečiva
- strúhané mandličky na posyp
Postup
- Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva.
- Do zmesi vmiešame olej a jogurt.
- Vyšľaháme, výsledné cesto rozdelíme na 2 časti.
- Stopky rebarbory olúpeme, nakrájame na približne 2 cm dlhé kolíky.
- Mladú rebarboru použijeme buď surovú, alebo ju chvíľu povaríme v osladenej vode, necháme odkvapkať, vychladnúť a potom používame.
- Staršie rebarbora, kedy stonky už drevnatí, sa na použitie nehodí.
- Rebarboru zmixujeme s jahodami a cukrom a vznikne náplň, ktorou pokryjeme prvú vrstvu cesta.
- Náplň prelejeme druhou polovicou cesta a posypeme mandličkami.
- Pečieme 35 minút pri 180 ºC.
Odporúčame dopĺňať sladké recepty s rebarborou o mliečne výrobky, napríklad ochuteným tvarohom či kyslou smotanou.