Piškótová bublanina s rebarborou

Piškótová bublanina s rebarborou

Nadýchané cesto ako obláčik a sladkokyslá rebarbora vám vykúzli úsmev na tvári hneď po prvom súste.

Čo budeme potrebovať

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 450 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 3 hrnčeky nakrájané, olúpané rebarbory

Postup

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Do väčšej misy vlejeme smotanu, zmiešame ju s cukrom, vanilkovým cukrom a vyšľaháme do polotuha. Potom po jednom primiešame vajcia a múku preosiatu s kypriacim práškom.
  3. Rebarboru poukladáme navrch cesta v pekáči – pri pečení prepadne dovnútra cesta sama.
  4. Pečieme 30 minút pri 200 ºC.
  5. Servírujeme posypané práškovým cukrom.
Bublanina z piškótového cesta s rebarborou na podnose.
Zdroj: thekitchenmccabe.com

K bublanine sa samozrejme hodí aj dobrá káva. Pozrite sa našu recenziu, ako vybrať ten najlepší kapsľový kávovar .

Zbiehajú sa vám pri pomyslení na sladkú bublaninu z rebarbory ​​sliny? Skúste aj naše ďalšie recepty na bublaninu z čerstvého ovocia !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.