Nadýchané cesto ako obláčik a sladkokyslá rebarbora vám vykúzli úsmev na tvári hneď po prvom súste.
Čo budeme potrebovať
- 400 ml smotany na šľahanie
- 200 g krupicového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 5 vajec
- 450 g hladkej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 3 hrnčeky nakrájané, olúpané rebarbory
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Do väčšej misy vlejeme smotanu, zmiešame ju s cukrom, vanilkovým cukrom a vyšľaháme do polotuha. Potom po jednom primiešame vajcia a múku preosiatu s kypriacim práškom.
- Rebarboru poukladáme navrch cesta v pekáči – pri pečení prepadne dovnútra cesta sama.
- Pečieme 30 minút pri 200 ºC.
- Servírujeme posypané práškovým cukrom.
K bublanine sa samozrejme hodí aj dobrá káva. Pozrite sa našu recenziu, ako vybrať ten najlepší kapsľový kávovar .
Zbiehajú sa vám pri pomyslení na sladkú bublaninu z rebarbory sliny? Skúste aj naše ďalšie recepty na bublaninu z čerstvého ovocia !