O niečo zdravšia verzia receptu na plnené kuracie vrecká, bez zbytočného vyprážania v oleji. Naplňte kuracie prsník svojimi obľúbenými ingredienciami a pochutnajte si!
Čo budeme potrebovať
- 50 dkg kuracieho mäsa
- 20 dkg šunky
- 15 dkg hustého duseného špenátu osoleného a okoreneného
- 2 varené vajcia
- soľ
- mleté korenie
- 5 dkg masla
- 2 lyžice oleja
- hovädzie vývar
Postup
- Z kuracieho mäsa upravíme plát, ktorý pokryjeme šunkou, na ňu dáme dusený špenát a nakoniec varené olúpané vajcia, ktorým skrojíme špičku, aby dobre držali za sebou.
- Všetko osolíme, okoreníme, zvinieme a roládu starostlivo previažeme niťou.
- Takto pripravené mäso dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov približne na 30 minút.
- Potom za občasného podlievania pečieme domäkka.
Tento recept na kuracie vrecko bude najlepšie chutiť so zemiakmi alebo zemiakovou kašou v rôznych podobách .
Môžu to byť varené zemiaky, zemiakové hranolky alebo americké zemiaky. Tie si môžete pripraviť aj super zdravo, vďaka teplovzdušnej rúre . Aká je tá najlepšia sa dozviete v našom porovnávacom teste.
Obalené rezne sa dajú pripraviť aj tak, že ich vložíme do pekáča, prelejeme šľahačkou, vložíme do rúry a upečieme domäkka.